Gå direkt till innehåll
Oberoende studie visar att organisationer kan uppnå 352% ROI med ManageEngine ServiceDesk Plus

Pressmeddelande -

Oberoende studie visar att organisationer kan uppnå 352% ROI med ManageEngine ServiceDesk Plus

Inuits leverantör ManageEngine, presenterar resultaten från Total Economic Impact™-studien (TEI) som de beställt för sin ITSM-lösning ServiceDesk Plus.

Studien visar att ServiceDesk Plus-användare som deltog i studien kunde se stora ekonomiska fördelar, upp till 2,08 miljoner USD under tre år. Studien är utförd av Forrester Consulting och visar fördelarna och besparingarna som organisationer vinner genom att implementera ServiceDesk Plus för sina IT- och företagstjänster.

För den här globala studien intervjuade Forrester fyra beslutsfattare inom finans-, telekommunikations- och kosmetikaindustrin som använder Enterprise versionen av ServiceDesk Plus. Baserat på dessa intervjuer sammanställde Forrester en representativ sammansatt organisation för att analysera fördelarna och kostnaderna för att implementera ServiceDesk Plus. Studien drog slutsatsen att organisationer kan uppnå en ROI på upp till 352 procent när de migrerar till ServiceDesk Plus.

"Att välja den ITSM-lösning som bäst passar deras behov och processmognad fortsätter att vara en stor utmaning för IT-organisationer", säger Rajesh Ganesan, vice VD på ManageEngine. "Att etablera en trovärdig ROI är avgörande när IT-team vill övertyga dem som fattar köpbeslut. ServiceDesk Plus är redan ett populärt val bland tusentals kunder och denna Forrester-studie kan hjälpa företag att fatta ett beslut snabbare när de väljer ett ITSM-verktyg och övertyga om lösningens potentiella ROI."

Studien kvantifierade de olika fördelarna som organisationer upplever med ServiceDesk Plus. Här är några av de viktigaste resultaten:

  • Förbättrad produktivitet hos servicedesk-personal:TEI-studien observerade att servicedeskpersonal som behandlar ärenden sparar i genomsnitt 10 minuter per ärende och sex minuter per servicebegäran i det sammansatta företaget efter att ha implementerat ServiceDesk Plus. Studien tillskriver ServiceDesk Plus processautomatiseringsfunktioner för tidsbesparingen. En intervjuperson vittnade också om att deras organisation behandlade upp till 30 procent av de ärenden som organisationen fick utan mänsklig inblandning.
  • Förbättrad effektivitet i förändrings- och tillgångshantering: Studien uppskattade att det sammansatta företaget sparade i genomsnitt 4 300 timmar per år på IT asset audits och hantering av förändringsförfrågningar, vilket innebär att IT-chefer spenderar upp till 75 procent mindre tid på servicedesk-aktiviteterna som nämns ovan med ServiceDesk Plus.
  • Ökad produktivitet hos personalen: Enligt TEI-studien skedde en signifikant ökning av produktiviteten hos personalen efter att ha använt ServiceDesk Plus. Detta var ett resultat av att användare spenderade mindre tid med att skapa ärenden och att de hade större insyn under hela ärendet. Studien uppskattade att den sammansatta arbetsstyrkan sparade över 11 000 timmar per år på effektivare ärendehantering med ServiceDesk Plus.
  • Resultatvinst för rapportering och analys: Studien noterade att rapporterings- och analysfunktioner i ServiceDesk Plus sparade den sammansatta IT-chefen i genomsnitt åtta timmar per rapport. Analysen hjälper också organisationer att identifiera slutanvändares problem från de vanligaste typerna av ärenden som skickas in.

Enligt TEI-studien är ServiceDesk Plus inte en isolerad lösning för IT-avdelningen. Den levereras med funktioner för enterprise service management (ESM) som utökar ITSM-kapaciteten bortom IT-tjänster för att hantera hela verksamheters servicebehov. "IT, personalavdelningen, ekonomi - nästan alla i företaget använder ServiceDesk Plus regelbundet", säger en chef för IT-servicehantering som intervjuats av Forrester.

Förutom de kvantifierade fördelarna rapporterade TEI-studien om flexibiliteten hos ServiceDesk Plus, inklusive dess integrationer med ManageEngines expansiva ekosystem av produkter. En intervjuperson sa: "Vi letade efter en enda mjukvarulösning. Vi använder flera verktyg från ManageEngine utöver ServiceDesk Plus. Det bästa är att de alla är integrerade med varandra."

För att läsa en kopia av hela Forrester Consultings Total Economic Impact™-studie för ServiceDesk Plus, besök https://www.inuit.se/total-economic-impact-itsm-forrester

Om ServiceDesk Plus

ManageEngine ServiceDesk Plus finns för Cloud och On-premises och är en webbaserad helpdesk-lösning med ITIL-stöd för alla typer av organisationer. Med avancerade ITSM-funktioner i kombination med användarvänlighet hjälper ServiceDesk Plus support-team att leverera service i världsklass med minskade kostnader.
Mer om ServiceDesk Plus

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är BullWall, Cryptshare, ManageEngine, New Boundary, Safe-T, Trustwave, och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige