Gå direkt till innehåll
Sårbarhetsanalys ny funktion i Desktop Central UEM

Pressmeddelande -

Sårbarhetsanalys ny funktion i Desktop Central UEM

Inuits tillverkare ManageEngine lägger till funktionalitet för sårbarhetsanalys i sin unified endpoint management (UEM) lösning Desktop Central. Den nya funktionen ​vulnerability management gör det inte bara möjligt att upptäcka sårbarheter i IT-miljön utan även möjligheten att neutralisera sårbarheten direkt i Desktop Central.

”Säkerhet är en viktig del i hanteringen av klienter, servrar och mobiler och i och med att sårbarhetsanalys blir en del av Desktop Central stärker ManageEngine plattformen med en ny säkerhetsfunktion”, säger Erik Tjärnkvist, Product Manager på Inuit. ”Att lösningen både identifierar sårbarheter och ger teknikern möjligheten att applicera rekommenderad patch eller åtgärd i samma verktyg förenklar arbetet en hel del.”

Desktop Central används för att skapa en enhetlig hantering av datorer, servrar och mobila enheter med patch management, MDM, software och OS deployment, samt remote support mm. Med vulnerability management modulen i Desktop Central stärker ManageEngine sin position inom endpoint security och breddar sitt UEM-erbjudande ytterligare.

Så fungerar sårbarhetsanalys i Desktop Central:

  1. Asset discovery: Upptäck och hantera lokala och fjärrklienter, roaming enheter mm.
  2. Vulneralitity scanning: Identifiera alla OS- och tredjeparts- och zero day-sårbarheter.
  3. Vulnerability assessment: Förstå säkerhetshotens betydelse och prioritera sårbarheter utifrån hur allvarliga de är baserat på en mängd parametrar.
  4. Vulnerability remediation: Rulla ut rätt patchar för att skydda mot sårbarheter och få förslag på alternativa åtgärder om inga patchar är tillgängliga.

​Läs mer om vulnerability management add-on​ till Desktop Central

ManageEngine Desktop Central placerar sig i Gartner Magic Quadrant och Forrester Wave report för Unified Endpoint Management Tools. Dessutom har kunderna utsett Desktop Central till 2019 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Unified Endpoint Management Tools. Mer om utmärkelserna och rapporterna

Om Desktop Central

Desktop Central är en UEM-lösning för enhetlig hantering av datorer, servrar och mobila enheter med patch management, MDM, software och OS deployment, sårbarhetsanalys samt remote support. Mer om Desktop Central

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är BullWall, ManageEngine, New Boundary, Trustwave, och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se


Presskontakt

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10
Erik Tjärnkvist

Erik Tjärnkvist

Produktchef ManageEngine Produktansvarig för ManageEngine på Inuit 08-753 05 10

Relaterade nyheter

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige