Gå direkt till innehåll
ManageEngine lanserar integrerad plattform för säkerhet och hantering av endpoints

Pressmeddelande -

ManageEngine lanserar integrerad plattform för säkerhet och hantering av endpoints

Inuits leverantör ManageEngine lanserar endpointsäkerhet som en del av deras Unified Endpoint Management lösning Desktop Central. På så sätt överbryggs klyftan som många upplever mellan endpointsäkerhet och hantering av dessa endpoints. Nu kan verksamheter få en holistisk säkerhet och hantering av alla endpoints i sitt nätverk.

- Säkerheten blir alltmer komplex och då är det viktigt att förenkla så mycket som möjligt. Genom att addera integrerade säkerhetsfunktioner till vår UEM-lösning Desktop Central tillför vi en ny dimension där endpointhantering och säkerhet går hand i hand. Det både höjer säkerhetsnivån och effektiviteten, säger Erik Tjärnkvist, Product Manager på Inuit.

Säkerhetsfunktionerna innefattar funktioner för sårbarhetsanalys och hotreducering, patch-hantering, webbläsarsäkerhet, applikationskontroll, device control och Bitlocker-hantering. Dessa nya funktioner kompletterar Desktop Centrals övriga funktioner för klienthantering (Windows, Mac och Linux) och mobile device management (iOS, Android och Windows). Med det nya säkerhetstillägget får verksamheter en fullständig översyn och kontroll över sina endpoints och kan säkerställa att uppfylla organisationens säkerhetsstandarder.

Med tillägget endpoint security kan Desktop Central nu:

  • Skydda ditt nätverk från zero days och andra kritiska sårbarheter med fullständig hot- och sårbarhetsanalys i kombination med patchhantering
  • Minska attackytan genom att identifiera och avlägsna dåliga säkerhetskonfigurationer
  • Säkra webbläsare från skadliga attacker genom att hålla koll på plugins, tillägg som används i ditt nätverk
  • Tillåt åtkomst till endast betrodda eller auktoriserade webbplatser och följ webbläsarens säkerhetsnormer
  • Undvik dataläckage, informationsstöld och insiderangrepp genom att övervaka och begränsa användningen av USB-enheter och annan kringutrustning
  • Skydda känslig information genom att spegla data och spåra filöverföringar
  • Övervaka och säkerställa dataöverföring via BitLocker-krypterade enheter
  • Öka produktiviteten och blockera applikationer med hög risk genom att svartlista dem. Tillåt endast betrodda applikationer genom att skapa en vitlista.
  • Utnyttja endpoint privilege management för att öka säkerheten på applikationer

Tillgänglighet och pris

Endpoint security tillägget till Desktop Central finns tillgängligt nu. Desktop Central med endpoint security tillägget kan laddas ner och testas i 30-dagar på inuit.se. Befintliga kunder ber vi kontakta Inuit för testlicens. För frågor, priser och online-demo kontakta Inuit.

Om Desktop Central UEM

Desktop Central är en unified endpoint management (UEM)-lösning för enhetlig hantering av av datorer, servrar och mobila enheter med funktioner som patch management, MDM, software och OS deployment, remote support, sårbarhetsanalys, webbläsarsäkerhet, applikationskontroll, enhetskontroll samt Bitlocker-hantering.
Läs mer om Desktop Central UEM

Om ManageEngine

ManageEngine förenklar IT-hantering för organisationer med sitt breda utbud av kostnadseffektiva och användarvänliga lösningar. Organisationer förlitar sig på deras produkter för att hantera sina nätverk, datacenter, affärsapplikationer, ITIL helpdesk, IT-tjänster och säkerhet. ManageEngine ingår i ZOHO Corporation. Inuit representerar ManageEngine i Norden och ger kunder och partners stöd och support.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är BullWall, ManageEngine, New Boundary, Trustwave, och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se


Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10
Erik Tjärnkvist

Erik Tjärnkvist

Produktchef ManageEngine Produktansvarig för ManageEngine på Inuit 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige