Gå direkt till innehåll
 Automation gör IT-avdelningar redo för framtidens utmaningar

Blogginlägg -

Automation gör IT-avdelningar redo för framtidens utmaningar

Automation är ett viktigt led i att göra världens IT-avdelningar redo att möta omgivningens krav och skapa det resursutrymme som behövs, då mer kraft behöver läggas på innovation istället för administration. Det menar Raj Sabhlok, president på Zoho Corporation, ManageEngines moderbolag.

Raj Sabhlok, som höll ett föredrag under ManageEngine användarkonferens första dag om IT-avdelningarnas största utmaningar, menar att CIO:ns roll traditionellt bestått av att hantera informations- och IT-system, men också budgetering. Han anser att den rollen allt mer kommer att ta formen av att vara ledare för nya produkter och nya tjänster för att skapa nya marknadsfördelar - samtidigt som CIO:n ska 
göra allt det som gjordes förr.

Mer innovation

– Dagens CIO:er behöver vara mer av innovationsledare för att tillfredsställa teknologibehoven hos verksamheterna och dess användare. Om dagens CIO:er inte tar den här utmaningen på allvar kommer andra att göra det, säger Raj Sabhlok. Han berättar att det är viktigt att göra IT-avdelningarna mer effektiva eftersom allt fler kommer att vända blicken mot dem för att lösa sina organisationers utmaningar med innovationskraft och ny teknik.

Automation skapar resurser

– Problemet är att de redan har fullt upp med utmaningar som funnits sedan IT-avdelningarna började byggas upp. Administration och övervakning tar i dag alltför mycket kraft. För att få mer utrymme att möta de nya krav omgivningen ställer på dem är automation lösningen med hjälp av bra verktyg, framför allt inom ledning och styrning, menar Raj Sabhlok. Det är också vad ManageEngine fokuserar på tillsammans sina partners.

– Vårt mål är att kunna hjälpa IT-avdelningar att på ett mer effektivt sätt ta hand om sin infrastruktur så att de kan fokusera på mer strategiska beslut och nya teknologier, avslutar Raj Sabhlok.

Denna intervju är hämtad ur Inuits kundtidning Inuit forum 1/2014. Årets användarkonferens äger rum den 1-2 oktober 2014. Mer info kommer i juni då registreringen öppnar.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Pressrum - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige