Gå direkt till innehåll
Twitteranvändare: se upp för ”This you????”

Pressmeddelande -

Twitteranvändare: se upp för ”This you????”

Hackers kapar Twitterkonton för att starta cyberkriminella kampanjer

IT-säkerhetsdistributören Inuit varnar för den senaste vågen av cyberkriminalitet som sprids på Twitter. Det är en phishingattack med syfte att stjäla inloggningsuppgifter och kapa Twitterkonton.

Attacken innehåller ett meddelande med texten ”This you????” och en länk till en falsk inloggningssida till Twitter. Denna attack har skrämt upp användare på Twitter så pass mycket att detta har blivit ett hett diskussionsämne på sajten.

Inuits leverantör Sophos har gjort en YouTube video som visar hur attacken går till som journalister och bloggare kan lägga in på sina egna webbsidor: http://www.youtube.com/watch?v=yFVqfgnZV6M

Detta är den senaste utav flera attacker som har förekommit på Twitter sedan i helgen. Den är utformad för att stjäla lösenord och kan sedan använda kapade användarkonton till att sprida spamkampanjer för att tjäna pengar, stjäla identiteter och distribuera skadlig kod.

”This you????” meddelandet innehåller klickbara länkar som tar aningslösa användare till en falsk Twitter-inloggningssida där de blir lurade till fylla i sina inloggningsuppgifter utan att ha en aning om vad konsekvenserna kan bli.

”Problemet sträcker sig långt utanför Twitter då många av de drabbade använder samma lösenord på flera webbsidor,” säger Markus Arvidsson på Inuit. ”Därför är min rekommendation till dem som vet med sig att de blivit drabbad av denna attack att omedelbart byta lösenord på de webbsidor som de använder samma lösenord till.”

"Crime on social networks is on the rise, we saw a 43% rise in the number of people reporting being phished via such sites in the last 12 months, and the way things are looking that figure can only go up," förklarar Graham Cluley, IT-säkerhetskonsult på Sophos. "As the social networks grow in size and power there will be more and more hackers attracted to commit crimes via them."

Mer information om attacken finns på Graham Cluley’s blog: http://www.sophos.com/blogs/gc/g/2010/02/24/phishing-attack-hits-twitter

För mer information kontakta:
Markus Arvidsson, Marknadsansvarig på Inuit AB,
e-post: markus.arvidsson@inuit.se, telefon: 070-645 01 38

Ämnen

Kategorier


Om Sophos
Sophos gör det möjligt för organisationer runt om i världen att kunna säkra upp och kontrollera sin IT-infrastruktur. Sophos säkerhetslösningar för endpoint, webb och  e-post gör det enklare att hantera säkerheten genom att erbjuda integrerat skydd mot skadlig kod, spionprogram, intrångsförsök, oönskade applikationer, spam, policyöverträdelser, informationsläckage och compliance. Sophos är välkänt för den höga kundnöjdheten och sina lättanvända lösningar. Sophos har under dessa år mottagit många olika utmärkelser, positiva recensioner och certifieringar. Sophos har huvudkontor i Oxford, England och Boston, USA. För mer information: www.sophos.com    

Om Inuit AB
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, portkontroll, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Sophos, M86 Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, Safend, BeyondTrust och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: www.inuit.se 

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige