Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

”Falska Anti-Virus program” ökar i omfattning erfar Inuit

Inuit: "Internet Security 2010" är ett ”falskt anti-virus program” som lurar oskyldiga Internetanvändare, ett s.k. "scareware". Denna typ av skadlig kod har vi sett mer och mer av under det senaste året.

Hackare tjänar miljontals kronor genom att lura oskyldiga internetanvändare i tron att deras datorer är virussmittade eller har andra säkerhetsproblem. De använder sig av ”varning” pop-up fönster med ett trovärdigt utseende när Internetanvändaren besöker en webbplats, och låtsas sedan söka igenom deras hårddisk efter säkerehtshot.

Efter att ha skrämt upp användaren och fått denna att att tro att det finns skadlig kod (vanligtvis icke-existerande) i datorn försöker de lura användaren till att ladda ned programvara eller att besöka en webbsida för att köpa en "rensningsprodukt”. I paniken över att datorn kan ha blivit smittad och deras identitet kan äventyras, är många användare alltför snabba att följa hackers råd att installera skadlig kod eller lämna ifrån sig sina kreditkortsuppgifter.

Även legitima webbplatser som The New York Times har fallit offer för hackers och ofrivilligt varit en mellanhand för falska anti-virus varningar till sina läsare:

http://www.sophos.com/blogs/gc/g/2009/09/14/fake-antivirus-attack-hits-york-times-website-readers/

Inuits leverantör Sophos ser tusentals nya exempel på falska anti-virusprogram varje dag, och vissa av dem ligger på mycket professionella webbplatser som låtsas vara legitima säkerhetsleverantörer.

Här är en video som visar hur en av dessa webbplatser kan se ut:
http://www.sophos.com/blogs/gc/g/2008/09/23/free-norton-antivirus-hackers-%20disguise-fake-product-to-spread-trojan/

För mer information kontakta:
Markus Arvidsson, Marknadsansvarig på Inuit AB,
e-post: markus.arvidsson@inuit.se, telefon: 070-645 01 38

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, portkontroll, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Sophos, M86 Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, Safend, BeyondTrust och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: www.inuit.se 

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige