Gå direkt till innehåll
 Skydda er organisation mot 92% av sårbarheterna i Microsoft genom att ta bort admin-rättigheterna

Pressmeddelande -

Skydda er organisation mot 92% av sårbarheterna i Microsoft genom att ta bort admin-rättigheterna

Ny analys av " Patch Tuesday" bulletinerna visar på fördelarna med att ta bort administratörsrättigheter.

92% av alla sårbarheter av högsta risknivå som Microsoft rapporterade om kan man undvika genom att ta bort admin-rättigheter hos användarna, enligt ny rapport från Inuits leverantör Avecto. Avecto som är marknadsledande inom privilege management har analyserat Microsofts säkerhetsbulletiner under 2013.

Resultaten visade också att om man tar bort admin-rättigheter hos användarna så kan de kritiska sårbarheter som påverkar Windows operativsystem minskas med 96%, 91% av de kritiska sårbarheter som påverkar Microsoft Office och 100 % av sårbarheter i Internet Explorer .

Om skadlig kod infekterar en dator med admin-rättigheter kan det leda till stora skador som kan påverka flera delar av nätverket. Dessutom har anställda med admin-rättigheter möjlighet att installera, ändra, ta bort program och filer samt ändra systeminställningar.

Paul Kenyon, en av grundarna och vice vd för Avecto säger: "Det är häpnadsväckande hur många sårbarheter som kan undvikas genom att ta bort admin-rättigheter. Farorna med admin-rättigheter är väl dokumenterade, men vad som är mer oroväckande är antalet organisationer vi pratar med som ännu inte är fullt medvetna om hur många användare de har som är lokala administratörer. Utan tydlig överblick och kontroll står de inför ett okänt säkerhetshot."

"Medvetenheten om vikten av hantering av privilegier växer men vi måste komma till den punkt där det är en standard för alla organisationer. Resultat från analysen påvisar att det är en kritisk del av en klientsäkerhetsstrategi som bara inte kan ignoreras."

Paul avslutar: "Denna analys fokuserar enbart på kända sårbarheter och cyberbrottslingar kommer att vara snabba att utnyttja okända buggar. Att försvara sig mot dessa okända hot är svårt men att ta bort admin-rättigheter är det mest effektiva sättet att göra det."

Den fullständiga rapporten kan laddas ned här.

Om Avecto
Avecto är marknadsledande inom hantering av behörigheter i Windows. Alltfler organisationer förlitar sig på Avecto’s prisbelönta teknologi för att avsevärt förbättra sin säkerhet på arbetsstationer, laptops och servrar samtidigt som det minskar driftskostnaderna. Avecto är ett innovativt företag som ständigt förbättrar sina kunders säkerhet genom att ligga långt fram i utvecklingen av nya teknologier.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, klassificering av information, hantering av mobiltelefoner och pekplattor, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Avecto, Bitdefender, BlockMaster, Capricode, Check Point, CronLab, Deepnet Security, ManageEngine, New Boundary, Titus, Trustwave, Vembu, Wave, och Zoho. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: http://www.inuit.se


Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige