Gå direkt till innehåll
ManageEngines nya logga
ManageEngines nya logga

Pressmeddelande -

ManageEngine utvecklar framtidens IT Management lösningar med hjälp av Zoho

Inuits leverantör ManageEngine tillkännager en ny strategi för att utveckla IT-management och stärka kopplingen mellan IT och affärsapplikationer. Moderbolaget Zoho Corporation spelar en nyckelroll i dessa planer som betyder att ManageEngine kommer integrera Zohos molnbaserade affärsapplikationer med branschens bredaste svit av IT-programvaror. ManageEngine kommer att fortsätta att utveckla sina lösningar baserade på de lärdomar som inhämtats från utvecklingen av Zoho Cloud, en av världens största molntjänster, och kommer att fortsätta att arbeta med integrationen av ManageEngine sviten.

Fortsatta framsteg inom molnteknologi, mobilitet och annan teknik skapar nya möjligheter och utmaningar för organisationer. Men IT-team lamslås ofta av flera leverantörers IT-lösningar som är funktionellt bortkopplade från varandra och isolerade från resten av organisationen. I sin tur, växer IT-team och affärsenheter ifrån varandra när IT-team tar alltför lång tid på sig att agera på nya möjligheter vilket resulterar i att produktivitet och kontinuitet blir lidande samt affärsmöjligheter går förlorade.

"Framtiden för IT är skärningspunkten mellan teknik och verksamhet", säger Raj Sabhlok, VD för ManageEngine. "De flesta IT-beslut görs för att nå affärsmål. IT-team behöver en svit av integrerade verktyg som kan hjälpa dem att arbeta på den nivån, och vi är unikt kvalificerad att leverera denna svit. Att arbeta ännu närmare Zoho sätter ManageEngine i den position vi måste vara - att hjälpa till att utveckla, implementera, hantera och säkra dessa kritiska affärsapplikationer".

Bring IT Together: ManageEngine-Zoho relationen

ManageEngine har byggt mer än 90 IT Management lösningar och kostnadsfria verktyg. Sammantaget ger sviten allt en IT-avdelning behöver för att på ett kostnadseffektivt sätt hantera hela sin IT-miljö, från nätverk och servrar till applikationer, servicedesk, Active Directory, säkerhet, klienter och mobila enheter.

ManageEngine har redan börjat integrera många av dess lösningar genom delning av data mellan applikationer som gör det möjligt för IT-tekniker att utföra relevanta funktioner i en applikation från en annan applikations gränssnitt.

”Det är en spännande utveckling som sker hos ManageEngine nu där lösningarna integreras alltmer och vi kommer att kunna se fler IT-lösningar som integreras med affärsapplikationer”, säger Erik Tjärnqvist, Product Manager på Inuit. Vi har redan kunnat se ett resultat av detta i form av Analytics Plus, ManageEngines IT-analysplattform som bygger på Zohos teknologi. Denna strategi kommer att ge kunderna ännu fler fördelar och som alltid så är det kunderna som använder lösningarna som är i fokus för utvecklingsteamen.”

Senare denna månad kommer ManageEngine att rulla ut en lösning som förenar en av sina IT Management lösningar med kundkontohantering och fakturering från Zoho. Framöver kommer de två företagen att leverera andra integrationer för att hjälpa organisationer anpassa sina IT-drift och affärsstrategier. Samtidigt kan IT-team utnyttja Zoho Creator, en applikationsutvecklingsplattform för att snabbt bygga och lansera egna mobilanpassade appar.

Om ManageEngine

ManageEngine förenklar IT-hantering för organisationer med sitt breda utbud av kostnadseffektiva och användarvänliga lösningar. Organisationer förlitar sig på deras produkter för att hantera sina nätverk, datacenter, affärsapplikationer, ITIL helpdesk, IT-tjänster och säkerhet. ManageEngine ingår i ZOHO Corporation.
www.manageengine.com

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, klassificering av information, hantering av mobiltelefoner och pekplattor, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering, it-support och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Avecto, Capricode, Check Point, ComAround, Deepnet Security, ManageEngine, New Boundary, Trustwave, och Zoho. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: http://www.inuit.se


Presskontakt

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10
Erik Tjärnkvist

Erik Tjärnkvist

Produktchef ManageEngine Produktansvarig för ManageEngine på Inuit 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Pressrum - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige