Gå direkt till innehåll
ManageEngine lägger till stöd för Android-enheter i Desktop Central MDM

Pressmeddelande -

ManageEngine lägger till stöd för Android-enheter i Desktop Central MDM

Inuits leverantör ManageEngine meddelar nu att man hanterar Android-enheter i den senaste versionen av Desktop Central, en lösning för desktop och mobile device management (MDM). Stödet för Android innebär att kunderna nu kan hantera smartphones och surfplattor som kör Googles populära operativsystem för mobila enheter utöver enheter som kör Apples iOS. För mer information, besök http://goo.gl/S3V6q 

Android är en dominerande aktör på marknaden för mobila enheter. IDC uppskattar den globala marknaden för surfplattor till 122,3 miljoner enheter under 2012, där Android har 42,7 procent av marknaden. År 2016 förväntas marknaden för surfplattor nå 282,7 miljoner enheter. Precis som med iOS vill användarna av Android ha åtkomst till företagets information från sina personliga enheter.

"Trenden för hur personal använder mobila enheter kommer att driva på efterfrågan kraftigt på MDM-lösningar som möjliggör BYOD samtidigt som organisationens krav på datasäkerhet uppfylls", säger Markus Arvidsson, Marketing Manager på Inuit.

"Den växande marknaden och den ökande efterfrågan för stöd för Android hos kunder och partners runtom i världen fick ManageEngine att prioritera att så fort som möjligt lägga till stöd för Android till Desktop Central", säger Erik Tjärnqvist, Channel Manager på Inuit AB. ”Desktop Central MDM finns även i MSP- version som gör det möjligt för driftpartners att erbjuda lösningen som tjänst till ett konkurrenskraftigt pris.”

Viktigaste funktionerna i Android MDM i Desktop Central

·  Radering av all information – IT-personal kan på distans radera information från en stulen eller borttappad enhet eller radera företagets information från enheten när en anställd lämnar företaget för att förhindra konfidentiella uppgifter hamnar i fel händer.

·  Hantering av mobila applikationer – IT-personal kan distribuera och hantera interna och Google Play Store appar. De kan distribuera appar baserade på användarnas behov och få fullständig inventering av alla installerade appar på den mobila enheten.

·  Konfigurera profil och policy – IT-personal kan skapa policys som kan hindra användare från att komma åt Internet (EDGE eller paketdata) och på så sätt säkerställa informationssäkerheten genom att hindra användare från att exportera företagsdata. Likaså kan vissa funktioner som kamera och Bluetooth inaktiveras.

·  Alternativ att köra obligatoriska bakgrundsapplikationer – Organisationer kan de till att vissa obligatoriska appar körs på användarens mobila enheter för att tillåta anslutning eller för att följa organisationens policy. Desktop Central garanterar att dessa tillämpningar alltid körs i bakgrunden och att användare inte kan stänga dem av misstag när de använder andra appar.


Stöd för Android-enheter kommer en kort tid efter att ManageEngine lagt till MDM-funktionalitet för iOS i Desktop Central. Det har varit uppskattat bland användare som Blake Rodemeyer, IT-chef på Guaranty Bank & Trust:

"Vi letade efter MDM funktioner som kan hjälpa oss att spåra inventering av mobila enheter, visa programversioner i en kontrollpanel och ännu viktigare att den är användarvänlig och kostnadseffektiv. Desktop Central hjälpte oss att uppnå det”, säger Blake Rodemeyer.

Pris och tillgänglighet

Desktop Central 8 finns tillgänglig nu och MDM-funktionaliteten säljs som en tilläggsmodul eller separat och finns i alla versioner av Desktop Central. För priser och ytterligare information vänder du dig till Inuit eller dess partners. Produktinformation och en kostnadsfri testversion finns på http://goo.gl/wXd8b 

Online demo: http://goo.gl/cLYgG 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Erik Tjärnqvist, Channel Manager på Inuit AB
Telefon: 070-256 00 38
erik.tjarnqvist@inuit.se

Markus Arvidsson, Marketing Manager Inuit AB
Telefon: 070-645 01 38
markus.arvidsson@inuit.se 


Om ManageEngine Desktop Central

ManageEngine Desktop Central är en integrerad lösning för hantering av datorer och mobila enheter och omfattar programdistribution, patchhantering, service pack installation, inventering, fjärrhjälp, konfigurationer, systemverktyg, rapporter över användarinloggningar och Active Directory rapporter. Det är en nätverksneutral lösning som kan användas för att hantera datorer i Active Directory, arbetsgrupper eller andra katalogtjänstbaserade nätverk som Novell ® eDirectory. Desktop Central kan hantera datorer i flera domäner och kan även hantera datorer över WAN. Den levereras i två varianter, en för installation för företag och den andra för Managed Service Providers (MSPs) som kan hantera sina kunders datorer och mobila enheter. För mer information om ManageEngine Desktop Central: www.inuit.se/se/produkter/itadministration/manageengine_desktop_central/

Mer information om MDM modulen i Desktop Central: http://goo.gl/S3V6q

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, klassificering av information, hantering av mobiltelefoner och pekplattor, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Check Point, Bitdefender, Trustwave, Deepnet Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, Avecto, Titus, Wave, Vembu och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: http://www.inuit.se


Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige