Gå direkt till innehåll
M86 Security Labs avslöjar att kunder hos en global finansiell institution drabbats av cyberbrottslighet

Pressmeddelande -

M86 Security Labs avslöjar att kunder hos en global finansiell institution drabbats av cyberbrottslighet

IT-säkerhetsdistributören Inuits leverantör M86 Security avslöjar att kunder hos en av de största finansiella institutionerna har fallit offer för en sofistikerad attack från cyberbrottslingar som använt webbaserad skadlig kod för att råna banken på pengar från deras onlinebanksystem. Forskare vid M86: s Security Labs upptäckte ett kommando- och ledningscentral i Östeuropa som riktar in sig på en av de största finansiella institutionerna med brittiska kunder.

Oskyddade kunder var infekterade med en trojan som lyckats undvika upptäckt från de traditionella antivirusprogrammen medan de surfar på Internet. Trojanen Zeus v3, stjäl kundens nätbanks-ID och kapar deras sessioner med Internetbanken. Därefter kontrollerar trojanen saldot på kontot och om saldot på kontot är större än 800 GBP genomförs en penningtransaktion.

Från den 5 juli har cyberbrottslingar framgångsrikt stulit 675.000 GBP (mer än 7,7 miljoner SEK) och attacken pågår fortfarande.

För att ladda ner M86 Security Labs Whitepaper om attacken klicka här.

För mer information kontakta:
Markus Arvidsson, Marknadsansvarig på Inuit AB,
e-post: markus.arvidsson@inuit.se, telefon: 070-645 01 38

Om M86 Security
M86 Security är en global leverantör av säkerhetsprodukter för e-post och webbtrafik som ger ett omfattande skydd till mer än 20 000 kunder och över 16 miljoner användare runt om i världen. Som en av de största oberoende företagen inom internetsäkerhet har de kompetens, produktbredd och teknik för att skydda organisationer från både befintliga och nya hot. Våra produkter och molnbaserade lösningar ger information om realtidshot för att proaktivt säkra kundernas nätverk från skadlig kod och spam, skydda känslig information, och öka de anställdas produktivitet. M86 Security har sitt huvudkontor i Kalifornien med internationellt högkvarter i London och kontor över hela världen. För mer information om M86 Security, vänligen besök http://www.m86security.com/.

Ämnen

Kategorier


Om Inuit
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, portkontroll, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Sophos, M86 Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, Safend, BeyondTrust och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: www.inuit.se

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige