Gå direkt till innehåll
Inuit tillsammans med Cryptshare och Signicat banar väg för säker e-post och filöverföring med hjälp av BankID

Pressmeddelande -

Inuit tillsammans med Cryptshare och Signicat banar väg för säker e-post och filöverföring med hjälp av BankID

Ny banbrytande teknologi hjälper till att minska bedrägerier och använder elektronisk identitetsverifikation för att säkert skicka och ta emot känsliga data.

Inuits leverantör Cryptshare, en av de ledande leverantörerna inom digital kommunikation, har tillsammans med Signicat, ledande leverantör av digitala identitetslösningar, tagit fram en lösning som kombinerar plattformsoberoende e-postkryptering och säkra filöverföringar med hjälp av svenskt BankID. Lösningen hanterar affärskommunikation på ett säkert sätt och tillhandahåller juridiskt hållbara bevis på vem som har skickat och tagit emot e-post eller filer. Lösningen kommer på regelbunden basis utökas med ytterligare digitala identitetsverifikationstjänster.

Möt kundkrav på användarvänlighet

Hittills har säker kommunikation oftast hanterats med hjälp av specifika system såsom olika typer av enskilda administrationsportaler eller "privata" brevlådor från banker. Mängden metoder, lösenord och plattformar har resulterat i krångliga processer för de allra flesta slutanvändare. Med Cryptshare och Signicats lösning behöver användaren inte längre tänka på att hantera säkerheten och själv tilldela enskilda lösenord, utan kan i stället använda sin välkända elektroniska identitet (eID) för att enkelt och säkert komma åt känsliga data.

Inuits motto, att effektivisera och säkra verksamheters IT, stämmer väl in på denna nya lösning från Cryptshare. Så här utvecklar Åke Wieslander på Inuit resonemanget:

"I vår dialog med slutkunder och partners får vi tydliga signaler på att samarbetet med Cryptshare och Signicats BankID är ett stort steg framåt för att göra säker digital kommunikation enkel, robust och tillgänglig för alla. Vi ser fram emot att hjälpa fler att ta steget."

  Säker kommunikation med identitetsverifikation

  Svenskt BankID används för att ta emot konfidentiella filer och e-post och därmed kringgår man lösenordsproblematiken. Detta innebär att all typ av känsliga meddelanden, dokument, kontrakt eller personlig information enkelt kan krypteras och skickas med BankID. Lösningen tillhandahåller legal säkerhet angående vem som skickade och tog emot filer och meddelanden och är baserad på Signicats digitala identitetsplattform, som erbjuder integrationer till över 30 elektroniska identitetssystem (eID) som BankID.

  Dominik Lehr, VD på Cryptshare, förklarar: ”Vi strävar alltid efter att göra vår lösning säkrare och mer användarvänlig. Tack vare vårt samarbete med Signicat kan användarna helt enkelt använda det eID som de redan känner till för säker kommunikation. Risken för obehörig åtkomst till delade filer, på grund av läckta lösenord, är nu historia. Dessutom innebär kombinationen av kryptering och identitetsbaserad åtkomsthantering juridisk säkerhet när information ska delas.”

  Bekämpa det ökande antalet cyberbrott

  Samarbetet erbjuder banbrytande möjligheter att hantera det växande antalet komprometterande affärsmejl och dataintrång, som i genomsnitt kostar 4,24 miljoner USD (IBM, 2021). Enligt Global Data Breach Report från IBM Security (2021) har antalet dataintrång eskalerat under de senaste sju åren. Dataintrång är inte längre begränsat till tekniskt svaga företag utan påverkar också större företag med starka datasäkerhetsrutiner på plats. De vanligaste sätten att inleda intrången som nämns i rapporten är; att användarens inloggningsuppgifter avslöjas, följt av nätfiske (phishing). Exponering av företags e-post hade den högsta genomsnittliga totalkostnaden av alla typer av dataintrång, totalt 5 miljoner USD.

  "Covid-19, med nedstängning, pandemirestriktioner och arbete hemifrån för många, har bidragit till ökad digital sårbarhet för medborgare och företag och det har aldrig varit viktigare att kunna lita på dem på andra sidan skärmen, än idag", förklarar Joakim Harging, Chief Enterprise Nordics, på Signicat. "Även om vi är ett teknikföretag är vårt uppdrag i slutändan att göra människors liv säkrare i den digitala världen."

  Tillgänglighet och information

  Kontakta oss på sales@inuit.se eller 08-753 05 10 för utvärdering och prisförfrågan på Cryptshare, inklusive den nya funktionen med BankID-identifiering.

  För mer information om Cryptshare med BankID-identifiering: www.inuit.se/produkter/cryptshare/bankid

  Vi bjuder in till en Live TechTalk den 23 september där vi diskuterar hur vi skapar en säker medborgar- och kunddialog med BankID-identifiering.

  Om Cryptshare

  Cryptshare AG utvecklar och levererar programvarulösningar som hjälper organisationer att stödja, optimera och säkra sina e-postprocesser, viktiga dataöverföringar och hantering av stora filer. Idag litar mer än fyra miljoner användare i 2000+ organisationer i 80 länder på Cryptshares ledande säkerhetsteknik för säkert utbyte av information. Cryptshare grundades 2000 och har sedan dess erhållit flera utmärkelser, bland annat priset för årets krypteringslösning 2020. Samma år fick Cryptshares programutvecklingsprocess ISO 27001-certifiering. Företaget har sitt huvudkontor i Freiburg, Tyskland, och har försäljningskontor i Storbritannien och Nederländerna. Cryptshare, Inc. fungerar som ett dotterbolag till Cryptshare AG från sitt amerikanska kontor i Boston. Mer information om Cryptshare finns på www.inuit.se/produkter/cryptshare

  Om Signicat

  Signicat är ett banbrytande europeiskt digitalt identitetsföretag, med oöverträffad meritlista på världens mest avancerade digitala identitetsmarknad. Dess digitala identitetsplattform tillhandahåller det mest omfattande utbudet av identitetsverifiering och autentisering i världen, alla tillgängliga via en enda integration. Plattformen stödjer hela identitetsresan, från första kontakt och onboarding, via inloggning och samtycke, till ingående av långvariga och hållbara affärsavtal. Signicat grundades 2007 och förvärvades av det ledande europeiska riskkapitalbolaget Nordic Capital 2019. Signicat har sitt huvudkontor i Trondheim, Norge. Mer information om Signicat finns på www.signicat.se

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Om Inuit AB 
  Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är BullWall, Cryptshare, ManageEngine, New Boundary, Safe-T, Trustwave, och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se

  Kontakter

  Åke Wieslander

  Åke Wieslander

  Product Manager 08-753 05 10
  Markus Arvidsson

  Markus Arvidsson

  Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

  Relaterat innehåll

  Relaterade event

  Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

  Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

  Inuit AB
  Enebybergsvägen 10A
  182 86 Danderyd
  Sverige