Gå direkt till innehåll
Wave gör det enkelt för användare av Windows 8 surfplattor att arbeta mobilt och säkert

Pressmeddelande -

Wave gör det enkelt för användare av Windows 8 surfplattor att arbeta mobilt och säkert

Inuit meddelar idag att deras leverantör Wave Systems lanserar en ny innovativ lösning för management och säkerhet för den senaste generationens surfplattor med Windows 8. Waves säkerhetsprodukter är designade för att förbättra organisationers befintliga hantering så att de klarar dagens krav på mobilitet; enkelt att använda, alltid uppkopplad och alltid säker.

”CIO:er försöker hantera kraven från allt fler användare som vill använda sig av surfplattor och samtidigt ställa det mot IT-avdelningens behov av bättre säkerhet och kontroll. Lanseringen av surfplattor med Windows 8 kommer att revolutionera mobilitetskonceptet. Nu finns det en enhet som liknar en iPad men fungerar som en PC”, säger Richard Stiennon, Chief Analyst for IT Harvest. ”Wave har introducerat en perfekt app för dessa enheter – en app som eliminerar behovet av lösenord, innehåller kryptering samtidigt som den säkerställer att bara godkända enheter får tillgång till en organisations resurser, oberoende av var de kopplar upp sig.”

För användarna betyder det här att de inte behöver komma ihåg några lösenord. Enheten fungerar som en token som utnyttjar en Trusted Platform Module för att säkert spara och hantera användaruppgifter. Användaren loggar in på enheten genom att ange en PIN-kod eller använda en fingeravtrycksläsare och enheten loggar in användaren mot alla nätverksresurser. Det finns inte längre någon anledning att behöva komma ihåg olika lösenord för att kunna utnyttja Wi-Fi, VPN, interna webbtjänster eller fjärranslutningar. Waves lösning kan också användas för att kryptera lokal information samt information i molnet. Det säkerställer att inga företagshemligheter läcker ut samtidigt som användarna får tillgång till de verktyg de vill använda. Surfplattor som körs på Windows 8 Pro supporterar även många kritiska program som många andra surfplattor inte klarar av, som t.ex. Office.

Wave hanterade Windows 8 surfplattor klarar av att hantera många av de säkerhets- och supportproblem som IT-avdelningar har brottats med sedan Bring Your Own Device trenden startade. Wave hjälper organisationer att dra nytta av den inbyggda säkerheten i Trusted Computing plattformen som finns i varje Windows 8 enhet. Dessutom kan Waves lösningar utnyttja den inbyggda säkerhetshårdvara som kan kontrollera att enheten är fri från förändringar orsakade av skadlig kod och därmed skydda informationen.

Eftersom Windows 8 surfplattor kan hanteras i Microsoft Active Directory, samma infrastruktur som används för att hantera Windows 7 och Windows 8 datorer, så behövs ingen MDM-lösning. Eftersom användarna inte behöver ange några lösenord, så minskar risken för socialt konstruerade attacker. Inga lösenord betyder också mindre belastning på helpdesken, och eftersom Wave använder sig av inbyggd hårdvarusäkerhet i surfplattan så finns det inga behov av smarta kort eller tokens för flerfaktors-autentisering

“Vi tror att det här är den mobila lösning som många organisationer har letat efter; den är enkel och smidig för användaren samt kostnadseffektiv och enkel för IT-avdelningen att hantera”, säger Waves VD Steven Sprague. ”Genom att använda oss av autentiseringen i Trusted Platform Module, gör vi det lättare för användare som redan nu har problem att komma ihåg alla sina lösenord. Surfplattan loggar automatiskt in sig i domänen eller i Wi-Fi nätverket. Säkerheten i Windows 8 surfplattorna ger en enkel och elegant lösning som visar styrkan i Trusted Computing och kommer att lägga grunden för att alla PC och andra enheter i organisationen ska bli mobila.

Surfplattor med Windows 8 som hanteras med Wave Tablet Security får dessa funktioner:

  • Inga fler lösenord – användarna behöver bara en PIN-kod för att komma åt nätverket! Så fort användaren anger PIN-koden så sköter surfplattan resten. Surfplattan istället för användaren loggar in i nätverket eller VPN:en.
  • Alltid påslagen, alltid uppkopplad. Både Windows 7 och 8 innehåller en feature som kallas DirectAcces, den erbjuder en säker koppling utan VPN. Mobila användare får den åtkomst de behöver samtidigt som uppdateringar och säkerhetspolicys uppdateras varje gång de ansluter. Wave möjliggör även automatiskt uppkoppling till trådlösa accesspunkter som stödjer 802.1x protokollet.
  • Informationen är alltid säker. Lokal information är alltid krypterad via SEDs (Self Encrypting Drives), Microsoft BitLocker eller externa SEDs.
  • Surfplattan blir ”säker att tappa bort”. Om en enhet tappas bort eller stjäls kan nätverksadministratören ta bort enheten från Security Group i Active Directory samt återkalla ett certifikat eller inaktivera enheten.

Mer info om Wave Tablet Security: 


För ytterligare information vänligen kontakta:

Markus Arvidsson, Marketing Manager på Inuit AB
Telefon: 070-645 01 38
markus.arvidsson@inuit.se

 

Om Wave Systems
Wave Systems Corp. minskar komplexiteten, kostnaden och osäkerheten för dataskydd genom att ta avstamp inuti enheten. Till skillnad från andra leverantörer som försöker säkra information genom att lägga till lager av säkerhetsprogram utnyttjar Wave säkerhetsfunktionerna som är inbyggda i hårdvaruplattformen på de olika enheterna. Wave har varit bland de främsta experterna på denna växande trend och visar vägen med ”first-to-market” lösningar och hjälper till att forma standarder genom sitt arbete som styrelseledamot i Trusted Computing Group.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, klassificering av information, hantering av mobiltelefoner och pekplattor, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Check Point, Bitdefender, Trustwave, Deepnet Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, smartMan MDM, Avecto, Titus, Wave, Vembu och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: http://www.inuit.se


Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige