Gå direkt till innehåll
SafeStick 4.0 – Säkert USB-minne med smarta funktioner

Pressmeddelande -

SafeStick 4.0 – Säkert USB-minne med smarta funktioner

Bland nyheterna finns funktioner för att köra portabla applikationer i en säker miljö och att ta central backup på organisationens USB-minnen

16 december 2009 – Stockholm –IT-säkerhetsdistributören Inuits leverantör BlockMaster, en av de ledande leverantörerna av säkra USB-minnen, lanserar nu version 4.0 av SafeStick och SafeConsole. Denna version är framtagen för att ge organisationer möjlighet att kunna trycka ut portabla applikationer, inklusive virtualisering på SafeStick och att effektivt kunna stoppa dataläckage.

Produkterna har utformats för att ge en betryggande åtkomstkontroll för USB-minnen som enligt en färsk rapport från European Networking and Information Security Agency är en av de främsta orsakerna till dataläckage.

Markus Arvidsson, Marketing Manager på Inuit säger: ”SafeConsole har väckt stort intresse och finns i drift bland flera olika kundkategorier runtom i Sverige. Med alla nya smarta funktioner i verison 4.0 kommer säkerhetsarbetet förenklas för organisationer som strävar efter mer kontroll över USB-minnen. De kan vara säkra på att personalen använder säkra USB-minnen och att det endast är dessa som används. Det möjliggör även nya användningsområden vilket utökar SafeSticks betydelse för både IT-avdelningen och personalen”

En ny kombination av Publisher, FileBlocker och Authorised Autorun gör det möjligt för användare att kunna använda portabla programvaror utan att företaget behöver tillhandhålla en bärbar PC. Användarna kan automatiskt ladda ner tilldelade programvaror för att på ett säkert sätt få tillgång till webbläsare, företagets e-postsystem, remote desktop och virtuella miljöer. Detta underlättar vid distansarbete samt ökar produktiviteten.

Anders Pettersson, CSO på BlockMaster säger: ”Vi utvecklar hela tiden våra produkter för att erbjuda en enkel lösning på det komplexa problemet om säkerhet och användbarhet. Dessa nya funktioner kommer inte bara att ge administratörer fullständig kontroll över portabla applikationer, utan även sinnesfrid genom vetskapen att företagsinformation alltid är skyddad."

SafeConsole 4.0 levereras också med en unik backup-funktion för återställning av filer som oavsiktligt raderats vilket säkerställer att störningar i produktiviteten för de anställda blir minimala. SafeConsole 4.0  innehåller också en lockout-funktion som förhindrar att icke godkända USB-enheter får tillgång till företagets nätverk. Det är idag den snabbaste lösningen på marknaden för portkontroll för USB-enheter.

SafeConsole finns i tre licenseralternativ som organisationer kan uppgradera till beroende på deras behov. Uppgraderingen medför inga driftstopp:

  • SafeConsole Intro verkställer organisationens lösenordspolicy
  • SafeConsole Enforce innefattar alla funktioner när det gäller tvingande regelverk
  • SafeConsole Enforce&Enable förstärker fördelarna med SafeStick och SafeConsole och tillhandahåller produktivitetshöjande funktioner

BlockMaster är ensamma på marknaden om att erbjuda konsollen tillsammans med de säkra USB-minnena för att på detta vis ge kunderna möjlighet till full kontroll över all flyttbar information.

SafeStick och SafeConsole 4.0 är redan beställningsbara och finns att köpa av Inuits partners. De går att köpa online hos Atea och Dustin. För närmaste inköpsställe kontakta Inuit på info@inuit.se eller 08-753 05 10.

Mer information om SafeStick och SafeConsole: http://www.inuit.se/?page=198

Relaterat material:

Myndigheternas informationshantering

Vart tar informationen vägen?

6 steps to solving the USB problem

För mer information kontakta:
Markus Arvidsson, Marknadsansvarig på Inuit AB,
e-post: markus.arvidsson@inuit.se, telefon: 070-645 01 38

Ämnen

Kategorier


Om BlockMaster
BlockMaster tillhandahåller en lösning som ger fullständig kontroll över bärbar data. Genom SafeStick ®, den minsta, snabbaste, säkraste USB-enhet i världen och dess kraftfulla managementverktyg, SafeConsole ®, blir BlockMaster ett givet förstahandsval för alla organisationer som önskar få sin företagsinformation låst för utomstående men ändå tillgänglig och flyttbar inom loppet av några få sekunder för behöriga.

Lösningen finns tillgänglig i över 40 länder och BlockMaster är betrodda att stödja USB-säkerheten för Fortune 500 företag, myndigheter, kommuner och räddningstjänster. SafeStick erbjuder automatisk kryptering av all lagrad data upp till 64GB, har ett obligatoriskt lösenordsskydd, är lätt att installera och dess unika konsoll,SafeConsole, tillåter administratörer att spåra, hantera och genomdriva Acceptable Use Policy för varje enskild enhet på global basis.

Om Inuit AB
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, portkontroll, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Sophos, M86 Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, Safend, BeyondTrust och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: http://www.inuit.se

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige