Gå direkt till innehåll
ManageEngine förenar Endpoint Management och Network Monitoring för MSP

Pressmeddelande -

ManageEngine förenar Endpoint Management och Network Monitoring för MSP

Inuits leverantör ManageEngine, IT Management avdelningen inom Zoho Corporation, lanserar idag RMM Central, en enhetlig fjärrövervaknings- och hanteringslösning för tjänsteleverantörer, s.k. managed service providers (MSP). RMM Central hjälper till att detektera nätverk, övervaka enheters prestanda, upptäcka och hantera fel, distribuera patchar, möjliggöra fjärråtkomst och ge en fullständig översikt över all hård- och mjukvara.

”RMM Central är en kraftfull MSP-lösning framtagen för att möta tjänsteleverantörers behov av en enhetlig övervakning av kunders nätverk och hantering av dess endpoints och kompletterar våra andra MSP-lösningar från ManageEngine”, säger Erik Tjärnkvist, Product Manager på Inuit.

Tjänsteleverantörer behöver förstå sina kunders IT-nätverk och automatisera vardagliga uppgifter såsom att efterleva specifika säkerhetspolicyer, möta serviceavtal (SLA), generera rapporter och hantera fakturering. Det är dock tidskrävande att hoppa mellan flera verktyg för att övervaka nätverksprestanda och hantera enheter. Med komplexiteten i nätverkshanteringen och de ökande säkerhetshoten behöver MSP:er en enda lösning som kan erbjuda hög skalbarhet, säkerhet, snabb implementation, enkel navigering, funktioner som skapar en helhetssyn, sömlös onboarding av kunder och prisvärd prissättning.

"Efter att ha arbetat med MSP-marknaden i mer än tio år är ManageEngine engagerad i denna marknad och förstår efterfrågan på en enhetlig lösning för IT-hanteringen", säger Mathivanan Venkatachalam, vice vd för ManageEngine. "För att möta denna efterfrågan har vi utvecklat RMM Central genom att kombinera funktioner från olika produkter för att erbjuda en enhetlig upplevelse och vi planerar att lansera liknande produkter längre fram. Med hjälp av dessa lösningar kan tjänsteleverantörer optimera produktiviteten med operativ effektivitet och tillhandahålla exceptionell service till sina kunder. "

En enhetlig lösning för MSP-nätverkshantering

Med lanseringen av RMM Central ger ManageEngine tjänsteleverantörer ett enda verktyg som ger 360-graders synlighet i alla hanterade klientnätverk. RMM Centrals funktioner inkluderar:

Sömlös övervakning av nätverksprestanda: Identifiera och åtgärda prestandaproblem som fel, larm och avbrott innan de blir betydande problem och orsakar driftstopp.

Automatiserad och proaktiv IT-säkerhet: Upptäck och distribuera patchar, gör felhantering idiotsäker, anpassa säkerhetspolicyer och implementera konfigurationer för varje klientnätverk för att stärka dem.

Centraliserad tillgångshantering (asset management):Hantera alla hårdvaru- och programvarutillgångar, mäta mjukvaruanvändning, hantera programlicenser samt upptäcka och svartlista skadliga applikationer på alla hanterade enheter.

Fjärrfelsökning: Fjärransluta till enheter, kommunicera med slutanvändare via röst- och videosamtal under en felsökningssession och samarbeta med flera tekniker samtidigt för att uppnå SLA snabbare.

Priser och tillgänglighet

RMM Central är tillgänglig nu. En fullt fungerande 30-dagars testversion finns att ladda ner på inuit.se. Kontakta Inuit för pris, online demo och frågor på sales@inuit.se eller 08-753 05 10.

Om RMM Central

RMM Central är en enhetlig lösning som hjälper MSP:er att hantera och övervaka flera klientnätverk från en enda konsol. Med funktioner som förenklar MSP:ers vardagliga hanteringsrutiner, inklusive patchhantering, fjärråtkomst och prestandaövervakning, säkerställer RMM Centrals helhetssyn att resurser och ansträngningar minimeras och avkastningen på investeringen maximeras.
Mer om RMM Central

Om ManageEngine

ManageEngine förenklar IT-hantering för organisationer med sitt breda utbud av kostnadseffektiva och användarvänliga lösningar. Organisationer förlitar sig på deras produkter för att hantera sina nätverk, datacenter, affärsapplikationer, ITIL helpdesk, IT-tjänster och säkerhet. ManageEngine ingår i ZOHO Corporation. Mer om ManageEngine

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är BullWall, Cryptshare, ManageEngine, New Boundary, Safe-T, Trustwave, och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se

Kontakter

Erik Tjärnkvist

Erik Tjärnkvist

Produktchef ManageEngine Produktansvarig för ManageEngine på Inuit 08-753 05 10
Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige