Gå direkt till innehåll
Inuit tar in Grey Wizard – en molnbaserad säkerhetstjänst som skyddar webbplatser mot DDoS- och cyberattacker

Pressmeddelande -

Inuit tar in Grey Wizard – en molnbaserad säkerhetstjänst som skyddar webbplatser mot DDoS- och cyberattacker

IT-distributören Inuit utökar sitt erbjudande inom säkerhet och molntjänster med Grey Wizard, som erbjuder en molnbaserad säkerhetslösning för att skydda webbplatser och IOT-nätverk från cyberattacker. Tjänsten skyddar IT-infrastrukturen från DDoS-attacker, informationsstöld, skadliga BOT:ar och andra digital hot. Dessutom får du en snabbare och mer tillförlitlig webbplats genom Grey Wizards content delivery network (CDN).

Att Grey Wizard Shield är en molntjänst ger flera fördelar som att den är skalbar vid belastningstoppar och att det inte finns något behov av intern expertis, samt att du kommer igång snabbt. Detta i kombination med en bra prisbild möjliggör för små och medelstora organisationer att förbättra sitt skydd mot DDoS- och cyberattacker.

Samarbetet innebär att Inuit etablerar Grey Wizard på den svenska marknaden och i Inuits partnerkanal.

- Den externa hotbilden har blivit komplex att bemöta vilket har resulterat i att det ofta är endast de större företagen som har resurser att skydda sig på ett effektivt sätt. Det vill vi ändra på med Grey Wizard Shield som är ett molnbaserat skydd för webbplatser som passar alla organisationer och lämpar sig väl för driftpartners, säger Thorir Eggertsson, VD på Inuit.

Under 2018 har Grey Wizard påbörjat sin europeiska expansion och de är glada att ha Inuit med på resan.

- Grey Wizard är oerhört glada över att jobba med en så erfaren distributör som Inuit. Vi ser Inuit som en perfekt partner för oss och ser fram emot att börja vår resa tillsammans, säger Wojciech Maciejewski, Global Business Development Manager på Grey Wizard.

Mer om Grey Wizard Shield

Machine learning upptäcker sofistikerade attacker

Grey Wizards Web Application Firewall använder toppmodern AI-teknik. Tack vare Machine Learning och Behavioral Based Anomaly Protection kan tjänsten omedelbart upptäcka även mycket sofistikerade attacker som Distributed Brute Force, där hackare använder BOTnets för att bryta sig in på personliga konton.

Support dygnet runt

Tjänsten omfattas av Security Operations Center som dygnet runt övervakar din webbtrafik. Alla kunder har tillgång till support 24/7/365 med en genomsnittlig svarstid på 6 minuter. Den snabba svarstiden är en viktig komponent för en trygg säker tjänst och värdesätts högt av kunderna.

Fullt skydd till en överkomlig kostnad

Grey Wizards strategi är att tillhandahålla en högkvalitativ lösning till alla organisationer och till en överkomlig kostnad. Som kund får du en kundanpassad säkerhetstjänst kombinerad med ett komplett paket med webbskydd som innehåller skydd mot DDoS-, API- och BOT-attacker, samt en Web Application Firewall, vilket har visat sig värderas högt av kunder med höga säkerhetskrav som inte vill köpa flera separata produkter.

Content Delivery Network (CDN)

Trafiken till dina skyddade webbplatser går via Grey Wizards intelligenta distribuerade nätverk vilket ökar tillgängligheten och hastigheten på dina webbplatser.

EU-infrastruktur

Grey Wizard är ett europeiskt företag med infrastruktur endast i EU som lever upp till kraven i GDPR-förordningen.

Utmärkelser

Grey Wizard vann Cybersecurity Excellence Award 2018 och CIO Applications Europe valde Grey Wizard Shield till TOP 25 Cybersecurity Solutions för 2018.

Läs mer på denna webbsida.

Om Grey Wizard

Grey Wizard är ett europeiskt säkerhetsföretag baserat i Polen som erbjuder en molnbaserad tjänst för att skydda organisationers webbplatser, webbapplikationer, API:er och IOT-nätverk från hackare. Tjänsten skyddar internetinfrastruktur från informationsstöld, DDoS-attacker, dåliga Bots och andra digitala hot. Lösningen är en lätthanterlig molntjänst. Deras kunder sträcker sig från e-handel till medieföretag och statliga institutioner. Deras kundanpassade tjänster stöds av toppmodern AI-teknik. I deras Operations Center övervakas webbtrafiken och alla Grey Wizard-kunder har tillgång till snabb kundsupport som är öppen 24/7/365.
Läs mer på greywizard.com.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är BullWall, Grey Wizard, ManageEngine, New Boundary, Trustwave, och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se


Kontakter

Thorir Eggertsson

Thorir Eggertsson

VD, grundare och ägare VD 08-753 05 10
Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige