Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inuit ser ett ökat behov för mervärdeadderande distribution i Sverige

IT-säkerhetsdistributören Inuit ser ett ökat behov för mervärdeadderande distribuition. De aktörer på den svenska marknaden som kallar sig för VAD (Value Added Distributors) har ofta mycket skilda uppfattningar om vad som är det tillförda värdet. Den vanligaste uppfattningen är att det räcker med att ha produktansvariga som ansvarar för de olika leverantörerna anställda som mervärde, resten av dialogen med slutkunderna överlåts till partnerkanalen. Aktiviteterna som erbjuds tillverkarna är utskick till återförsäljare och seminarium. Inuit tror och agerar efter en annan modell.

Vi är en snabbt växande organisation som erbjuder ett starkt mervärde på den svenska marknaden i form av en egen aktiv kundbearbetning, egen organisation för support och konsulttjänster, egna marknadsaktiviteter och en stark partnerkanal. Alla våra lösningar ställs till marknadens förfogande i samarbete med våra mervärdeadderande återförsäljare t.ex ATEA, Pulsen, UDK och Office.

Under 2009 växte Inuits omsättning och närvaro på den svenska marknaden och vi kunde konstatera ett kraftigt ökat intresse för just mervärdeadderande distribution i Sverige. De mervärden som uppskattas mest hos slutkunderna är den dialog som förs mellan dem och tillverkarnas produktutveckling, flexibilitet i licensiering och lösningspaketering samt möjligheten att få snabb information och bra support från rätt kanal. Att dessutom få möjlighet att informera kunderna om all de underliggande mervärden som finns i lösningarna ser både Inuit och de användande kunderna som en ren bonus. Ofta finner vi att denna dialog leder fram till både ökad säkerhet och effektivitet hos kunderna i kombination med stora kostnadsbesparingar. Inuits partners uppskattar energin i ansträngningarna, kunskapsnivån hos både sälj och teknik och den tillförsel av nya kontaktytor hos nya och befintliga kunder som man får genom den mervärdeadderande distributionsmodellen och Inuit.

Beroende på det kraftigt ökade intresset för våra lösningar från slutkunder och partners samt att ett uppdämt behov av att bereda fler tillverkare möjligheten till denna typ av distribution expanderar nu Inuit kraftigt. Just nu söker vi fyra nya medarbetare; två till vårt säljteam och två till vår konsult/teknikavdelning. Mer information om tjänsterna hittar du här.

För mer information kontakta:
Åke Wieslander, Vice VD på Inuit
e-post: ake.wieslander@inuit.se, telefon: 08-753 05 10

Markus Arvidsson, Marknadsansvarig på Inuit AB,
e-post: markus.arvidsson@inuit.se, telefon: 070-645 01 38

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, portkontroll, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Sophos, M86 Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, Safend, BeyondTrust och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: http://www.inuit.se 

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige