Gå direkt till innehåll
Inuit bjuder in till TechTalk: Guide till CMDB i tre delar

Pressmeddelande -

Inuit bjuder in till TechTalk: Guide till CMDB i tre delar

I höst arrangerar Inuit AB tre TechTalk sessioner online på temat CMDB (configuration management database) som är en central del i många verksamheters servicedesk.

Som expert inom området kommer du möta Linn Leneklint, IT-chef på Basalt AB, som har skrivit e-boken CMDB guiden- från teori till praktik i samarbete med Inuit.

Tre tillfällen under hösten:

  1. Så kommer du igång med CMDB [8 september]
  2. Vilka effekter får CMDB på verksamheten [6 oktober]
  3. Utmaningar och fallgropar med CMDB [10 november]

Välkommen att registrera dig här (kostnadsfritt)

Därför behövs en CMDB

CMDB brukar beskrivas som kärnan i ITIL processen och på så sätt avgörande för en lyckad ITIL-implementation. Nyttan med CMDB handlar i första hand om att se beroenden mellan processer, personer, applikationer och IT-assets. Överblicken behövs för att kunna göra analyser på effekter för verksamheten vid t.ex. förändringar. När du har en fungerande CMDB är det enklare att fatta välgrundade affärsmässiga beslut för din verksamhet.

ServiceDesk Plus och CMDB

ServiceDesk Plus från ManageEngine är en helpdesklösning med ITIL-stöd för alla typer av organisationer och behov med en väl utvecklad CMDB. Med avancerade ITSM-funktioner i kombination med användarvänlighet hjälper ServiceDesk Plus support-team att leverera service i världsklass till hela verksamheten. Enterprise service management funktion gör det möjligt att skapa en instans för varje funktion i organisationen från samma installation. Mer om ServiceDesk Plus.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Inuit AB 
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är BullWall, ManageEngine, New Boundary, Trustwave, och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se


Presskontakt

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10
Erik Tjärnkvist

Erik Tjärnkvist

Produktchef ManageEngine Produktansvarig för ManageEngine på Inuit 08-753 05 10

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige