Gå direkt till innehåll
Thorir Eggertsson, VD på Inuit, Philip Weber, VD på Elovade, Marcus Zeidler, CFO/COO på Elovade.
Thorir Eggertsson, VD på Inuit, Philip Weber, VD på Elovade, Marcus Zeidler, CFO/COO på Elovade.

Pressmeddelande -

Inuit AB förvärvas av Elovade för att stärka närvaron i Norden

Stockholm, 10 september 2024 – Inuit AB meddelar att de har förvärvats av den värdeadderande mjukvarudistributören Elovade. I 25 år har Inuit utvecklats som en välrenommerad distributör med ett nära samarbete med sina leverantörer, partners och kunder. Genom att vara en del av Elovade med sina nästan 30 års erfarenhet kommer Inuit att kunna utveckla sin verksamhet ytterligare.

"Vi är verkligen glada över att vara en del av den dynamiskt expanderande Elovade Group och få möjlighet att arbeta med nya kollegor i Europa, dela kunskap och lära av varandra. Vår framgång har alltid byggt på nära relationer med kunder, partners och leverantörer, och tillsammans kommer vi nu kunna ge ännu starkare stöd till våra kund- och partnernätverk”, säger Thorir Eggertsson, VD på Inuit.

Inuit kommer att ingå i Elovade Groups växande nätverk av europeiska IT-distributörer med kontor i Tyskland, Schweiz, Italien och Sverige. Denna utveckling utgör ett nytt kapitel i den växande koncernens framgångssaga. Elovades VD Philip Weber ser förvärvet som en fortsättning på koncernens internationella tillväxtmomentum. Ett uttalat mål för koncernen är att säkra marknadsandelar i både befintliga och nya regioner genom organisk tillväxt och riktade förvärv samtidigt som den påvisbart positionerar sig som en värdeadderad distributör.

"Med expansionen i Norden strävar vi konsekvent efter vårt mål att expandera vår VAD-grupp över hela Europa. Med en produktportfölj inriktad på ITSM och IT-säkerhet samt fokus på större MSP:er i Norden är Inuit det perfekta tillskottet till Elovade-familjen”, säger VD Philip Weber.

Fokus på internationell tillväxt

Elovade har fokus på tillväxt och att tillföra värde till partners. Inuits expertis inom nyckelområden är viktig för koncernens framtidsstrategier.

”Förvärvet kommer att bidra till att generera synergier som gör att vi kan skräddarsy vår produktportfölj ännu mer specifikt efter behoven hos våra partnersegment. Dessutom kommer vårt gemensamma fokus på säkerhetslösningar att säkerställa en tydlig positionering och stark, hållbar tillväxt för koncernen i framtiden, säger Elovades CFO/COO Marcus Zeidler. "Men vårt fokus kommer att förbli oförändrat trots – eller till och med på grund av – denna riktade tillväxt. Vi kommer att fortsätta att fokusera på att ge våra partners personligt stöd: i framtiden kommer våra partners att dra ännu mer nytta av vår expertrådgivning, starka tekniska stöd och omfattande evenemangs- och utbildningsutbud, även över internationella gränser.” Weber tillägger: ”I de nordiska länderna har Inuit etablerat sig främst som en ITSM-expert; med sitt enastående utbud av tjänster och expertis kommer det att vara en värdefull tillgång för Elovade inte bara i Norden utan även på andra marknader.”

Om Elovade

Elovade är en av Europas ledande värdeadderande mjukvarudistributörer specialiserade på IT-säkerhet och molntjänster. 150 experter på platser i Tyskland, Italien, Sverige och Schweiz stödjer tusentals IT-tjänsteleverantörer och systemintegratörer över hela Europa med distribution och implementering av programvara. Partners drar nytta av ett omfattande utbud av tjänster, från utbildningar, workshops och en digital utbildningsplattform till audits och integrationer på plats som utförs i samarbete med partners. Elovade använder också lämpliga marknadsförings- och försäljningsstrategier för att stödja programvaruleverantörer när de lanserar nya produkter i Europa, vilket säkerställer en stadig tillväxt i varumärkesmedvetenhet i kanalen. Läs mer på: www.elovade.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Inuit AB
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, OT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory. Tillverkare som Inuit representerar är PointSharp (Cryptshare), ManageEngine, New Boundary, Trustwave, WithSecure och Zoho. Inuits webbsida: www.inuit.se

Kontakter

Thorir Eggertsson

Thorir Eggertsson

VD, grundare och ägare Ledning 08-753 05 10
Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB

Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige