Gå direkt till innehåll
Avecto väljer Inuit som distributör

Pressmeddelande -

Avecto väljer Inuit som distributör

Inuit, ledande distributör inom IT-säkerhet och systemadministration, meddelar idag att de ingår ett samarbete med Avecto Ltd, ledande i least privilege management*. Bara 5 månader efter Avectos lansering av sitt kanalprogram har de genom marknadens behov av least privilege management för Windows redan signat distributörer i 28 europeiska länder. Samtidigt som Inuit blir distributör till Avecto i Sverige och Island ansluter också TD Azlan i Benelux och Headtechnology i Tyskland och Östeuropa.

"Avecto Privilege Guard passar bra in i vår produktportfölj och vi kan erbjuda ytterligare en förstklassig produkt till våra kunder, säger Thorir Eggertsson, VD på Inuit. "Genom att ge kunderna möjligheten att ta bort admin-rättigheter från sina användare, gör vi det möjligt för dem att minska den totala ägandekostnaden för sina Windows-system och samtidigt förbättra effektiviteten."

Avecto Privilege Guard är branschens mest omfattande lösning för att möjliggöra säkerhetsprincipen least privilege i Windows-miljöer. Privilege Guard eliminerar behovet att tilldela användare admin-rättigheter och ger företagen möjlighet att dynamiskt tilldela dessa rättigheter till program, tjänster och skript. Med Privilege Guard kan användare logga in i Windowsdatorer och servrar med minimala rättigheter, och ändå ha möjlighet att utföra sitt dagliga arbete, vilket leder till ökad säkerhet, förenklad efterlevnad av regelverk och lägre supportkostnader.

"Vi är mycket stolta över att ha Inuit som vår senaste samarbetspartner i vår snabba expansion, säger Carina Rozendaal, chef för europeiska kanaler för Avecto. "Erfarenhet, integritet och entusiasm gör Inuit till en perfekt mervärdeadderande distributör för att lansera Privilege Guard på den svenska marknaden och ge vårt växande antal företagskunder den kvalitet på support de behöver. Vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt partnerskap där vi samarbetar för att förenkla least privilege hanteringen för företag och organisationer."

Mer information om Privilege Guard

För mer information kontakta:
Markus Arvidsson, Marknadsansvarig på Inuit AB,
e-post: markus.arvidsson@inuit.se, telefon: 070-645 01 38

Dave Bowker eller Lauren O’Leary, PR-ansavriga för Avecto,
e-post: Avecto@schwartz-pr.com

Om Avecto
Avecto är en pionjär inom hantering av privilegier som hjälper organisationer att använda säkra och kompatibla datorer och servrar. Med sin innovativa Privilege Guard-teknik kan organisationer nu ge alla användare av  Windowsbaserade datorer och servrar de rättigheter de behöver för att utföra sina uppgifter, utan att äventyra integriteten och säkerheten i systemen.

Kunder av alla storlekar använder Avectos lösning för att minska sina kostnader och öka säkerheten i sina Windowsbaserade miljöer. Vårt uppdrag är att göra det möjligt för våra kunder att sänka driftskostnader och öka säkerheten i systemet genom att införa Least Privilegium. Avecto bygger en global kanal för partners och systemintegratörer och har sitt huvudkontor i Manchester, Storbritannien, med kontor i USA och Nederländerna. För mer information, besök www.avecto.com.

Ämnen

Kategorier


Om Inuit
Inuit AB är en distributör och generalagent specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom innehållskontroll av e-post- och webbtrafik, e-postarkivering och e-posthantering, portkontroll, antivirus, antispam, kryptering, mjukvarudistribution, inventarie- och licenshantering, ärendehantering och övervakning. Exempel på tillverkare som Inuit representerar på den svenska marknaden är Sophos, M86 Security, Zoho ManageEngine, New Boundary, Safend, Avecto och BlockMaster. Inuit har sitt huvudkontor i Danderyd, Stockholm. Inuits webbsida: www.inuit.se

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige