Gå direkt till innehåll
84 procent vill ha mer kontroll över personalens Windowsrättigheter visar ny undersökning

Nyhet -

84 procent vill ha mer kontroll över personalens Windowsrättigheter visar ny undersökning

Ny undersökning visar att 84 % av de som jobbar med säkerhet vill ha mer kontroll över personalens Windowsrättigheter. Samtidigt svarar 40 % av dem att över hälften av deras användare har administratörsrättigheter på sina egna datorer, enligt en ny rapport från Avecto.

45 % av de tillfrågade angav malware-attacker som det största skälet till att de vill minska användandet av administratörsrättigheter i sina organisationer.

Undersökningen visar också, inte helt oväntat, att de säkerhetsansvariga inte är helt positiva till BYOD (Bring-Your-Own-Device) trenden p.g.a. säkerhetsriskerna. 17 % av de tillfrågade organisationerna begränsar användandet av privata enheter (såsom telefoner och läsplattor), 27 % har inga begränsningar och 12 % får inte alls använda privata enheter.

Undersökningen utfördes av Avecto och baseras på svar från 365 personer verksamma inom IT som deltog på McAfee Focus 2012 i Las Vegas.

Om Avecto 
Avecto är en pionjär inom hantering av privilegier som hjälper organisationer att använda säkra och kompatibla datorer och servrar. Med sin innovativa Privilege Guard-teknik kan organisationer nu ge alla användare av Windowsbaserade datorer och servrar de rättigheter de behöver för att utföra sina uppgifter, utan att äventyra integriteten och säkerheten i systemen.
Mer om Avecto

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat material

Relaterade nyheter

Relaterade event

Inuit AB - Effektiva IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige