Gå direkt till innehåll
Bitdefender tar bort ”Ransom-ware” hos företag i finansbranschen

Blogginlägg -

Bitdefender tar bort ”Ransom-ware” hos företag i finansbranschen

Plötsligt slutade ett flertal funktioner att fungera på datorn hos IT-chefen på ett företag i finansbranschen. Därefter visades ett meddelande som informerade om att datorn blivit ”kidnappad” och att en upplåsningskod kunde köpas online.

Datorn var sedan länge skyddad med hjälp av Microsoft Forefront, men i detta fall hade den skadliga koden missats. För att lösa problemet laddades testversioner ned av antivirus från både F-Secure och Symantec men ingen av dem hittade något konstigt.

IT-chefen ringde sen sin leverantör 2CIT IT-Specialist för att be om råd. Henrik Lilieholm hos 2CIT hjälpte till med att ordna en testversion av Bitdefender Antivirus. Vid scanning påträffades ett”root-kit” som enkelt kunde plockas bort, och funktionen återgå till det normala.

Bitdefenders träffsäkerhet och förmåga att desinficera smittade filer har bevisats många gånger av oberoende testinstitut såsom AV-comparatives, AV-Test.org och Virus Bulletin, där Bitdefender alltid ligger topprankat.

Några av Bitdefenders utmärkelser

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige