Gå direkt till innehåll
Bitdefender spår de fem största säkerhetshoten 2016

Blogginlägg -

Bitdefender spår de fem största säkerhetshoten 2016

Skadlig kod på mobiler, adware och Linux Ransomware är på uppgång och Advanced Persistent Threats (APT) kommer ändra form under nästa år. Det spår Catalin Cosoi, Chief Security strategist på vår säkerhetsleverantör Bitdefender, som delar med sig av sina fem viktigaste säkerhetsprognoser för 2016.

1. Gränsen mellan skadlig kod och adware håller på att suddas ut

En ökning av antal gripanden och nedstängningar under 2015 kommer att driva nya cyberbrottslingar till att fokusera på aggressiva adware, snarare än att utveckla nya stammar av skadlig kod. Operativa botnetkommer fortfarande att vara en betydande del av IT-brottslighetens ekosystemet, men vi kommer att få se alltmer avancerade potentiella oönskade applikationer och installationsprogram som sprider grayware.

2. Advanced Persistent Threats (APT) kommer att bli mindre "persistent"

APT:s kommer att fokusera mer på förvirring och informationsinsamling än uthållighet. Angripare kommer att gå in och ut ur en organisation på några dagar, möjligen till och med timmar. Organisationer kommer att se en ökning av riktade attacker och obskyra bots med en kort livslängd och frekventa uppdateringar. De flesta av dessa attacker kommer att specialisera sig på informationsstöld.

Läs hela artikeln på Inuitbloggen

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige