Gå direkt till innehåll
ADManager Plus ger möjlighet att hantera 15000 användare

Blogginlägg -

ADManager Plus ger möjlighet att hantera 15000 användare

Frode Seipäjärvi är ICT-Advisor på Tromsø kommun som använder ADManager Plus och han uppskattar många av dess funktioner. – Framför allt är det väldigt bra bulkhantering i ADManager Plus, säger han.

Tromsø kommun har 15 000 användare fördelat på 6 000 anställda och 9 000 elever. Det innebär att det är viktigt att jobba med automatisering av användarhanteringen.
ADManager Plus ger oss ett stöd i vår hantering av Active Directory, exempelvis ser vi direkt hur många användare som inte bytt lösenord. Rapportfunktionen är också mycket bra, säger Frode Seipäjärvi.

Effektiviserar arbetet i Active Directory

ADManager Plus hanterar en mängd komplicerade uppgifter som bulkhantering av användarkonton och andra AD-objekt. Verktyget hanterar också delegering av rollbaserad access till helpdesktekniker samt genererar också uttömmande AD-rapporter som ger kontroll över vad som gjorts.

– Med ADManager Plus kan vi följa upp att ändringar som gjorts blivit som vi tänkt, både med bulkhantering och för enskilda användare. Eftersom många helpdesk-frågor är relaterade till återställning av lösenord och låsta användarkonton kommer Tromsø börja använda ADSelfService Plus som är en webbaserad självbetjäningsportal för slutanvändare. I portalen kan användarna själva hantera sin lösenordsåterställning och även uppdatera sina personuppgifter i Active Directory.
– Tromsø kommun har lång erfarenhet av ManageEngines produkter. ServiceDesk Plus har använts i sju år och erfarenheterna av alla deras produkter är lika goda.
– Alla ManageEngines produkter är enkla att installera och använda. De har dessutom bra rapportfunktioner, något vi uppskattar, säger Frode Seipäjärvi.

Denna intervju är hämtad ur Inuits kundtidning Inuit forum 2015.

ManageEngine Active Directory produkter

ManageEngines produkter för Active Directory underlättar och effektiviserar administrationen samt höjer säkerheten. Du kan t.ex. delegera ut behörigheter i organisationen, övervaka förändringar, erbjuda självbetjäning och återställa Active Directory. Läs mer

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Relaterade event

Pressrum - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige