Gå direkt till innehåll
12 tips om Active Directory, säkerhet, servicedesk, ITIL och Business Intelligence

Blogginlägg -

12 tips om Active Directory, säkerhet, servicedesk, ITIL och Business Intelligence

Under ManageEngine Användarkonferens 2016 delade talarna med sig av tips och resurser och i denna artikel summerar jag dessa. Så oavsett om du deltog eller inte har du nu möjlighet att ta del av dessa tips där du kan fördjupa dig mer.

Jag har valt att fokusera på tre områden som diskuterades under konferensen, nämligen Active Directory (säkerhet), servicedesk (ITIL) och Business Intelligence.

Active Directory (säkerhet)

Vi hade Derek Melber som talare inom Active Dirtectory området och hans fokus under denna konferens var på hur man kan göra windowsmiljön säkrare med hjälp av att säkra upp Active Directory.

Derek höll ett Key Note framförande där han pratade på temat Harnessing Privileged User Access där han bl.a. delade med sig av hur Microsoft ser på säkerhetsläget idag och framöver. Han bjöd på tips och råd om vad du skall tänka på för att skapa en säkrare windowsmiljö.

5 resurslänkar:

Servicedesk och ITIL

Servicedesk och ITIL-processer är ett stort område som diskuterades. Vi hade talare från Lunds Universitet, Data Ductus, TDC, UDK och Sogeti och ManageEngine på scen. Det diskuterades CMDB, integrationer och API:er, Change Management mm.

3 resurslänkar:

Business Intelligence - IT Analytics

Analys av det data vi har tillgång till blir allt viktigare för att fatta rätt beslut och för att utveckla verksamheten. Därför hade vi bjudit in Rakesh Jayaprakash från ManageEngine som pratade om hur vi idag kan analysera data från olika källor för att kunna hålla koll på viktiga mätetal och KPI:er. Han visade hur det gick till rent praktiskt med Analytics Plus och hur flera olika datakällor kan kopplas till BI-systemet.

4 resurslänkar:

Hoppas att du fann några av dessa tips värdefulla. Har du några tips från konferensen eller relaterat till dessa områden får du gärna dela med dig av dessa i kommentarsfältet nedan. 

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på blog.inuit.se/teknik/)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Markus Arvidsson

Markus Arvidsson

Presskontakt Marketing Manager Marknadsföring och PR 08-753 05 10

Relaterat innehåll

Inuit AB - Effektiva och säkra IT-lösningar som förenklar din vardag

Inuit AB är en distributör specialiserad på produkter för drift och säkerhet för IT-system. Huvudfokus för verksamheten är att skapa kundnytta genom ökad produktivitet och säkra IT-plattformar. Lösningarna spänner över områden såsom ITSM-helpdesk, ärendehantering, hantering av klienter och mobila enheter, nätverks- och serverövervakning, molntjänster, IT-säkerhet, IT analytics, Identity Aceess Management och Active Directory.

Inuit AB
Enebybergsvägen 10A
182 86 Danderyd
Sverige